Födelsedagstårta

Jag tänker ignorera det faktum att bloggen blivit en aningens bortglömd och helt enkelt direkt berätta om en tårta.
 
Jag har fyllt år och firade mig med släkten förra helgen. Jag tar ju alla tillfällen jag kan till att baka tårtor och den här blev den första tårtan jag gjorde i nya huset och den första jag gjorde efter brölloppstårtorna som ni fortfarande inte fått se.
 
Jag är ett höstbarn och ville alltså ha hösttema på tårtan, har gjort massor av chokladlöv och sånt tidigare så valde att ha en tårta täckt med marsipan och dekorationer i sockerpasta och marsipan. Blev faktiskt ganska nöjd själv och fick massor av kommentarer. Resterna av tårtan fick följa med till skolan där klassen och lärarna fick gå lös på sista halvan, för den blev sjukt mäktig!!!
 
 
 

Dekorationerna är gjorda i sockerpasta som jag färgat själv, de bruna detaljerna är dock marsipan. Olika storlekar på sockerkulor blev det också, de stora guldiga är mjuka sockerpärlor. Tårtan fick små lövhögar, två ugglor med lite små pumpor runt som dessutom står på en liten korgmönstrad matta (som dock knappt syns då det blev lite överdekorerat haha)
 
Vad är det i den då?
 
Uppifrån och ner var lagrena som följer:
Vinröd marsipan från Örebro bagerivaror
Spacklad med grädde
Vaniljbotten
Rabarbermousse (hade rabarber i frysen sen i somras)
Banan och chokladbotten
Glasscreme med färska bananer ovanpå
vaniljbotten
 
Det blev en rikigt bra kombination med det söta från vaniljen och bananerna som bröts av med det syrliga från rabarbern och sedan lite mörk sötma från den mörka chokladen i mittenbottnen. En riktigt bra kombination.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback