Minicupcakes

Nu ska ni få se något gammalt, dessa mini cupcakes bakade jag till min födelsedagsfest med Halloweentema i november förra året.
Väldigt praktiskt tilltugg, miniformatet gör att de går åt, och av praktiska själ hade jag redan plockat bort formarna, så slapp man muffinsformar i hela lägenheten.
 
 
Vaniljcupcakes som är färgade till en orangeaktig nyans
Vanlig creme cheese frosting som jag färgade svart med pastafärg
Oranga minikulor som dekoration och en liten piratflagga som pricken över i:et
 
Grymt söta och uppskattade och framförallt, så enkelt att fixa :)

Cake Pops

Då har man provat att göra Cake Pops för första gången.
Så här gjorde jag:
 
Devils food cake
115g smör
3 dl socker
1.5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpukver
1,3 dl kakao
5 dl mjöl
1 krm salt
1 dl kaffe (Kaffet går att variera i smak, vatten till starkt kaffe, kommer inte påverka slutresultatet utan endast smaken).
1 dl mjölk
2 ägg
 
sätt ugnen på 175 och smöra och mjöla en form.
Rör rumsvarmt smör och socker till en jämn smet.
Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke.
Blanda kaffet och mjölken och rör ner det i smeten.
Rör sedan ner äggen, ett i taget innan du tillsätter mjölblandningen.
Låt kakan stå inne i 40-50 min. Känn med en tandpetare eller potatissticka, kakan ska vara luftig och saftig men inte kladdig eller hård, man får passa lite på den för att få det perfekta resultatet.
 
När kakan svalnat skär upp önskad mängd och mosa i en plastpåse
Häll upp smulorna i en bunke och tillsätt lite chokladkräm
 
Chokladkräm
80g marabou philadelphiaost
50g smör
2msk kakao
florsocker måttar jag inte utan tillsätter lite i taget för att få rätt konsistens.
 
Rulla sedan bollar utav degen och lägg in i frysen någon timme, då blir de lättare att hantera samt att chokladen stelnar mycket fortare. Doppa pinnarna i smält choklad och tryck in dem i bollarna, sedan är det bara att täcka dem med smält choklad och dekorera.
 
Tyvärr slutade det med att jag fick gömma dem så jag hade några kvar till att ta med till jobbet, dem försvann bara en efter en när de stod obevakade i kylskåpet.

Påsktårta

Att Jag och Linnea skulle starta en blogg tillsammans kom ganska självklart, vad den skulle heta blev ett större problem, men att börja blogga är det största. Bakning har vi hållt på med ett tag så ska man ta något gammalt, ska vi visa något nytt osv.
 
Jag tänkte iaf visa upp något från i påskas, nämligen påsktårtan min sambos släkt beställde. Jag hade helt fria händer och bestämde mig för att göra en korgtårta med extra allt typ.

 
Tårtan innan den skulle ätas upp, efter en nästan två timmar lång bilfärd i mitt knä i en varm bil, höll sig skapligt bra.
 
 
Mysigt ljus blev det på den i bilen, "handtagen"  fick monteras dit på plats, annars passade inte tårtkupan.
 
Bottnarna är riktigt enkla basic vanilj-bottnar
Fyllningen är Kokosmousse och hallonmousse
Tårtan är spacklad och spritsad med enkel chokladkräm
 
Dekorationerna är varierade i sockerpasta (vitt och ljusblå) och marsipan (gula och de bruna handtagen) sen finns det lite kiwiblommor, ätbara stora mjuka kulor i vitt och rosa, små hårda kulor i grönt, lila, rosa och vitt. Längs kanterna är det sånna där påskägg från lösviktsgodiset i blandade färger.
 
Tårtanb gick hem hos de flesta tror jag, det var min första korgspritsade tårta och är skapligt nöjd med spritsningen och överdekoreringen. Den var sjukt rolig att tillverka.
 
 

Piff och Puff

Hej hej
 
Här har ni oss som ligger bakom den här bloggen. Piff och Puff, B1 och B2, Karin och Linnea- ja vi lyssnar på många namn.
Två vänner från Örebro, eller ja iaf områdena kring Örebro, är det som delar ett intresse för bakning och allt vad som hör till.
 
Här tänkte vi försöka få upp lite av det vi åstakommer i köket, en del krånglar vi ihop tillsammans och en del på var sitt håll. Förhoppningsvis hittar ni något spännande här i alla fall :)
 
Som vi skrev tidigare så kallas vi även Piff och Puff, och ja då måste man ju även ha matchande tröja. Att vi umgås mycket är en sak, så vi har även börjat "apa" efter varandra, så den här mycket smygfotade bilden visar bara verkligheten att vi är lite väl lika, utan att tänka på det.
Puff även kallad Linnea till vänster och Piff även kallas Karin till höger.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.