Bakom kulliserna

Nu är jag i bakartagen igen, har en tårtbeställning som ska levereras idag så det är sista finishen kvar, tårtan ska täckas och dekoreras.
 
Medan smörkrämen vispas så tänkte jag dela med mig av några av mina tillbehör som jag använder ofta i köket.
 
 
Överst har ni min kavel - den är inte ultimat - jag saknar en tyngd i den, men jag tycker den är riktigt bra ändå, har inga problem med att det fastnar överdrivet mycket i den så jag gillar den. Lätt att hålla ren också. (Den är precis använd om ni undrar över de vita handtagen, florsocker...)
 
Sen kommer min alltiallo spatel/slickepott jag tror det är en gammal tupperware som jag tog med mig när jag flyttade hemmifrån. Den använder jag till att bre på fyllningar med, röra ihop smet, spackla, ja lite av varje. Den är underbar då den är fast men ändå en aning mjuk. Min är misshandlad och börjar se lite ut som en banan och den dagen den går sönder kommer jag gråta. Den är så sjukt användbar.
 
Slickepotter har jag i drivor, men den här är min absoluta favorit, perfekt i konsistensen, min kommer från lagerhouse och jag måste köpa flera för den är underbar.
 
Sen har jag några slickepotter i ministorlek som används till diverse. Lite, lite för mjuka men storleken är underbar. Kommer från Dollarstore
 
Sen har vi det bästa cupcakestillbehöret, mossleven. Den här kommer från Fredrik och när jag väl insåg hur underbar den är så fick den direkt flytta ner i baklådan, sleva upp smet till cupcakes och minitårtbottnar är den suverän till.
 
Sen har vi två stycken tårtbottendelare. Den mindre av dem kommer från IKEA och har sjukt många höjder att välja emellan, den andra är beställd från nån webshop, tycker de är snarlika bara att den från IKEA har fler höjder och att den andra har ett handtag att hålla i.
 
 
Min absoluta favorit i köket?
 
Min Kitchen Aid så klart. Utan den skulle jag aldrig orka vispa smörkrämer hela tiden, fluffiga smeter. Den är så sjukt underbar.
 
Jag återkommer säkert med fler favoriter längre fram, nu ska tårtan bli klar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback