Födelsedagsfika

Jag hade inte bara tårta på mitt kalas utan även en hel del annat fikabröd, jag gick all in och körde extra allt så alla skulle kunna hitta en egen favorit bland alla kakor och bullar.
 
Tyvärr glömde jag fota fatet mer ordentligt men förhoppningsvis ser ni vad det är ändå.
 
 
 
Högst upp:
Dumlegrottor och Morotskaka
 
I mitten:
Mandelflarn
Kladdkakskakor
Chokladkakor
 
Längst ner:
Kanelbullar
Cupcakes med Aroniafyllning
Cupcakes med tuttifruttifrosting
Banankaka med choklad och solrosfrön
 
 
 

Födelsedagstårta

Jag tänker ignorera det faktum att bloggen blivit en aningens bortglömd och helt enkelt direkt berätta om en tårta.
 
Jag har fyllt år och firade mig med släkten förra helgen. Jag tar ju alla tillfällen jag kan till att baka tårtor och den här blev den första tårtan jag gjorde i nya huset och den första jag gjorde efter brölloppstårtorna som ni fortfarande inte fått se.
 
Jag är ett höstbarn och ville alltså ha hösttema på tårtan, har gjort massor av chokladlöv och sånt tidigare så valde att ha en tårta täckt med marsipan och dekorationer i sockerpasta och marsipan. Blev faktiskt ganska nöjd själv och fick massor av kommentarer. Resterna av tårtan fick följa med till skolan där klassen och lärarna fick gå lös på sista halvan, för den blev sjukt mäktig!!!
 
 
 

Dekorationerna är gjorda i sockerpasta som jag färgat själv, de bruna detaljerna är dock marsipan. Olika storlekar på sockerkulor blev det också, de stora guldiga är mjuka sockerpärlor. Tårtan fick små lövhögar, två ugglor med lite små pumpor runt som dessutom står på en liten korgmönstrad matta (som dock knappt syns då det blev lite överdekorerat haha)
 
Vad är det i den då?
 
Uppifrån och ner var lagrena som följer:
Vinröd marsipan från Örebro bagerivaror
Spacklad med grädde
Vaniljbotten
Rabarbermousse (hade rabarber i frysen sen i somras)
Banan och chokladbotten
Glasscreme med färska bananer ovanpå
vaniljbotten
 
Det blev en rikigt bra kombination med det söta från vaniljen och bananerna som bröts av med det syrliga från rabarbern och sedan lite mörk sötma från den mörka chokladen i mittenbottnen. En riktigt bra kombination.
 
 
 
 
 
 
 

Stubbe

Oj vad länge den här bloggen stått, men nu ska den dammas av, eller hur Molin?.
 
Har legat på latsidan med bakningen, men för någon dag sedan fick jag tummen ur och slängde ihop en "stubbe".
Klassisk prinsesstårtefyllning, vaniljbottnar, hallonsylt, vaniljkräm och spacklad med grädde, men jag la till ett lager dulce de leche också.
 
God var den, så god att den blev kidnappad tom.
Jag fick en bit innan den försvann.
 
 
Inuti
 
Peace Out Y'all